BTW teruggave

Wanneer u besluit om zonnepanelen te laten installeren door Industria Nederland, bent u vast benieuwd naar eventuele subsidieregelingen.
Op dit moment kunt u profiteren van btw teruggave bij aankoop van zonnepanelen. Wij kunnen dit regelen voor u!

Vragen? Bel of Whatsapp 06 – 82 19 43 64!


Profiteer van onze btw teruggave service

Wanneer Industria uw zonnepanelen heeft geïnstalleerd, gaat u vanzelf energie terug-leveren aan het energienet. De Belastingdienst gaat u hierdoor beschouwen als kleine ondernemer. Een voordeel daarvan is, dat u recht heeft op teruggave van de btw over de aanschaf van uw panelen.

Geen zin in alle administratie? Wij kunnen de teruggave voor u regelen. Dit wordt uitgevoerd door De Centrale BTW Teruggave en u betaalt 100 euro inclusief btw voor deze dienst. Ook over dit bedrag krijgt u dan weer de btw terug.

Volledige ontzorging bij uw btw teruggave

Vergeet ingewikkeld gedoe en laat de btw-teruggave voor u regelen. Vooraf wordt uw persoonlijke situatie geïnventariseerd zodat het proces direct correct verloopt. Dit is belangrijk; alle gegevens moeten in orde zijn. Zodra de aanvraag volledig is, wordt het verzoek ingediend bij de Belastingdienst.

We regelen alles voor u. Denk aan de registratie, administratie, btw-aangiften, vrijstellingen en uiteindelijk de uitbetaling. De fiscus betaalt doorgaans binnen 3 tot 5 maanden na het verzoek uit. Ook wordt er een beroep op goedkeuringen gedaan: hierdoor hoeft u in de jaren na de btw teruggave geen btw meer te betalen over de opgewekte energie. Hierdoor vervalt uw btw-aangifteplicht.
Heerlijk toch?

Waarom u ondernemer wordt met zonnepanelen

Uw zonnepanelen leveren stroom terug aan het energienet, waarvoor u een vergoeding krijgt. Daardoor wordt u door de Belastingdienst gezien als ondernemer en moet u btw afdragen. De afdracht bedraagt eenmalig 20 euro per 1000 Wp van uw installatie.

Gelukkig hoeft u niet alleen af te dragen. U kunt als ondernemer namelijk ook de btw terugkrijgen over de aanschaf en montage van uw zonnepanelen.

Kleine Ondernemersregeling

Als particulier met zonnepanelen komt u bijna altijd in aanmerking voor de Kleine Ondernemersregeling. Met andere woorden: als uw omzet onder de 20.000 euro blijft, is er een vrijstelling van toepassing. Er is zelden tot nooit een particulier die dit bedrag haalt met het terugleveren van energie.